top of page

Patron Çimento Olmalı

Güncelleme tarihi: 24 Ara 2022

Patronların, katı, sert ve yan yana geldiğinde bütünlük olmayan taşları birleştiren, birlik haline getiren sağlam duvarlar oluşmasını sağlayan çimento olmasına ihtiyaç var.


Üzerinde sıkılıkla durmaya çalıştığım gibi Patronların asli vazifelerinden birisi ekip oluşturmak. Ekip oluşturmak demek kadroya yeni birini alıp kendi başına bırakmak değil. Kendi başına bırakıldığında o taşlar duvar olmuyorlar. Her bir taş ile birbirleri ile çalışabilmeleri, birlik olabilmeleri, aynı amaca hizmet edebilmeleri için bilinçli olarak yakından ilgilenmeye, aktif olarak çimento olmaya ihtiyaç var.


Nasıl çimento olabilirsiniz;
  1. Ekibe yeni dahil ettiğiniz insanları başıboş bırakmayın, ilgilenin, vakit ayırın. Mesleklerinde tecrübeli olsalar da sizin şirketinize, iş yapış biçiminize ve kültürünüze acemiler.

  2. Koordinasyon toplantılarınızı ihmal etmeyin. Ekibi sık sık bir araya getirin. Sorunlarınızı, mutluluk ve başarılarınızı birlikte konuşun değerlendirin, istişare edin, karar alın,

  3. Takdir ve teşekkür edin. Eline emeğine sağlık cümlelerinde cömert olun,

  4. Fırçanızı birebirde atarken, takdir ederken aleni olun. Takdir ve tekdirde adil olun,

  5. İş konularının daha az olacağı, ekibin moral motivasyon olarak rahatlayacağı kahvaltılar, yemekler organize edin,

  6. Ekibi birbirine kırdıracak stratejiler izlemeyin. Ekibi birbirinin yanında çekiştirmeyin, dedikodusunu yapmayın. Tam tersine hâl, hareket, tutum ve davranışlarınızın bütünleştirici olmasına özen gösterin,

  7. Ekipte taraf tutmayın. Sizin tarafınız şirkettir. Daha kolay çalıştığınız birileri muhakkak olabilir, bunun adaletinize engel olmasına izin vermeyin.


Fotoğraf: Tobias Bjørkli by Pexels

 

Blog yazılarımızdan haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

 

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page