top of page

Masada Şirketin Faydası Olmalı

Güncelleme tarihi: 24 Nis 2022

Patronlarla masaya ilk kez oturduğumda anlamaya çalıştığım ilk şey, patron nezdinde "şirketin faydasının" en öncelikli konu olup olmadığıdır. Bu düşüncemi ve yaklaşımımı da en baştan patronla konuşmayı ve yaklaşım üzerinde onunla mutabık kalmayı tercih ediyorum. Masada şirketin faydasının olduğunun patron tarafından kabul edilmesi, daha sonra gündeme gelecek önemli karar noktaları için temel referans olup, Kurumsal Gelişim Mentörü olarak bana önemli güçler kazandırdığını farkettim.

  • Patronun bizatihi kendi davranış ve alışkanlıklarının şirkete zarar verdiğini, şirketin gelişimin önündeki engelin bizatihi kendisinin olduğunu açık ve net olarak patrona ifade edebiliyorum,

  • İş Ortağı olarak bana kimin tarafında olacağımla ilgili net bir tavır alma imkanı veriyor: Şirketin Tarafı. Çoğunlukla ortaklar, kardeşler, çalışanlar ve patronlar arasında kaldığım durumlar oluyor. Bu gibi durumlarda sadece ve sadece şirketin tarafında olmak, tüm bu arada kalmalarda nasıl hareket etmem gerektiği konusunda açık seçik yol gösterici oluor.

  • Şirketin tarafında olmam, hemen herkese açık, net geribildirim verme gücü veriyor,

  • Bu yaklaşım, şirketin gelişimi için hangi alanlara temas etmem gerektiği konusunda beni uyanık tutuyor. İz ve işaretleri okuma, bana görülmeyeni görme becerisi kazandırdığını farkettim,

  • Bu yaklaşım, İş Ortaklığını ne zaman bitirmem gerektiği konusunda çok güçlü işaretler veriyor. Şirketin faydası ve gelişimi patronun odağından çıkıyorsa, artık gelişimin önündeki en büyük engelin patron olmaya başladığını tecrübe ettim. Gelişim Patronun sınırlarına dokunmaya başlamıştır artık. Patron gelişim için kendi sınırlarına çekiliyorsa, şirketin faydasını gözetiyorsa birliktetelik devam ediyor. Aksine sınırlarından vazgeçmeyip, kurumsallaık da bir yere kadar demeye başladığı anda gelişim de durmuş oluyor. Bu durumda da gelişim ortaklığının bir anlamı kalmamaktadır. Geribildirimlere rağmen bir gelişme olmuyorsa artık demir almanın zamanı gelmiştir. Zira masada patronun değil, şirketin faydası olduğuna dair mutabakat bozulmuştur.

Kapak Fotoğrafı: Pexels - Kampus Production

 

Blog yazılarımızdan haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

 

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page